Enquête sportprestaties en persoonlijkheid

Af en toe ontvangen we vragen van studenten, of onze leden mee willen werken aan een onderzoek. Tjeu van der Lit is een masterstudent Sport- en Prestatiepsychologie. Hij doet onderzoek naar sportprestaties en persoonlijkheid.

Help je hem? Onder de button lees je meer over zijn onderzoek.

Over het onderzoek

Anders dan veel mensen denken is nog niet veel bekend over de relatie tussen persoonlijkheid en sportprestaties. Door de komst van apps die sportprestaties bijhouden is het mogelijk geworden om bij grotere groepen sporters te onderzoeken of mensen met bepaalde eigenschappen sneller vooruit gaan dan anderen.

Voor mijn afstudeeronderzoek bij de master Sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik op zoek naar serieuze hardlopers die gebruik maken van een app (bijv. Strava) om hun loopprestaties bij te houden.

Die sporters zou ik willen uitnodigen om een vragenlijst in te vullen. Het gaat om een persoonlijkheidsvragenlijst en een aantal vragen over je hardloopprestaties van het afgelopen jaar.

Bij elkaar duurt het invullen ongeveer 15 minuten. Om deel te nemen moet je 16 jaar of ouder zijn.

Hopelijk wil je hieraan meewerken. Mijn doel is om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijke kennis over de rol van persoonlijkheid bij hardloopprestaties.

Vriendelijke groet,
Tjeu van der Lit
Masterstudent Sport- en prestatiepsychologie, Universiteit van Amsterdam